Corporatiegids interviewt Paul van Pelt

De beschikbaarheid van complete, betrouwbare en actuele data van elke individuele woning is de sleutel tot efficiënte bedrijfs- en beheersprocessen en het ontwikkelen van verantwoord beleid en goede strategieën. Dat zegt Paul van Pelt, directeur WoonConnect, in gesprek met Corporatiegids, in aanloop naar Corporatieplein. Daar is WoonConnect een van de exposanten en Corporatiegids sprak hem over zijn visie op de bedrijfsvoering van de toekomst: “Een dynamisch BIM woninginformatiesysteem is een absolute voorwaarde voor een verantwoorde bedrijfsvoering.”

 

“Huidige oplossingen zijn gebaseerd op statische, door mensen in een database ingevoerde data, over woningen,” begint Paul. “Ook woningcarthotheken bevatten – als ze al beschikbaar zijn – statische informatie. Dit is zeer fout- en onderhoudsgevoelig en leidt in de praktijk tot een zeer beperkt en onbetrouwbaar beeld van de individuele woning.”

 

De beschikbaarheid van een dynamisch BIM-model van elke woning – dat door corporatiemedewerkers ter plaatse kan worden aangepast – leidt volgens Paul tot een betrouwbare en actuele virtuele kopie van elke woning. “Deze kopie kan betrouwbare informatie leveren over elke bestaande woning, maar er kunnen ook toekomstscenario’s in worden gevisualiseerd en doorgerekend. Zo’n dynamisch BIM woninginformatiesysteem is een absolute voorwaarde voor een verantwoorde bedrijfsvoering, het maken van de juiste keuzen in het beheer van de vastgoedportefeuille en het bedienen en betrekken van de individuele bewoner.”

 

Dynamisch BIM woninginformatiesysteem
“Tijdens CorporatiePlein presenteren wij op onze stand WoonConnect, dé oplossing voor zo’n dynamisch BIM woninginformatiesysteem,” gaat Paul verder. “Wij laten bezoekers graag zien hoe de bestaande voorraad in beeld wordt gebracht, hoe toekomstscenario’s kunnen worden gemaakt en kunnen worden doorgerekend en gevisualiseerd, welke informatie er allemaal volledig automatisch wordt gegenereerd, wat de voordelen zijn op verschillende plaatsen in de organisatie, hoe bewoners betrokken kunnen worden bij renovatieprocessen, hoe het systeem ingezet kan worden bij beheer en onderhoud en hoe bewoners voordeel hebben van de toegang tot hun virtuele woning."

 

WoonConnect is op CorporatiePlein te vinden op stand 30

Bron: CorporatieGids.nl 

Corporatiegids interviewt Paul van Pelt

Heeft u vragen over WoonConnect?

Wij staan u graag te woord

Of blijf op de hoogte van WoonConnect