SMILE: energiebesparing in Hart van Brabant

Onder de naam SMILE gaat De Twee Snoeken/WoonConnect samen met een aantal partners uit regio Hart van Brabant werken aan energiebesparing en -opwekking. Daarbij worden zoveel mogelijk particulieren en bedrijven ingeschakeld. Partners in het SMILE project zijn: de gemeenten Hilvarenbeek en Tilburg, Energiecoöperatie Hilverstroom, Bureau 77 en Tilburg University.  

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen, moet  de gehele gebouwde omgeving in Nederland in 2050 aardgasvrij zijn. Dit betekent beter isoleren van huizen, scholen en kantoorgebouwen, aanpakken van verwarmingssystemen, vervangen van  leidingen en meer energie in de omgeving opwekken. Met deze vraagstukken gaan we samen met bewoners en andere partijen uit de regio aan de slag. 

Elke partner binnen het regio-project levert zijn eigen bijdrage. Door de inzet van WoonConnect kunnen de gebouwen 3D digitaal in kaart worden gebracht en kunnen bewoners zelf rekenen en tekenen voor wat betreft de isolatiemogelijkheden van hun eigen woning. Regio Hart van Brabant, gemeente Tilburg en Coöperatie Hilverstroom zorgen voor het proces in de verschillende dorpen en wijken. Bureau77 gaat de wijken in voor het gesprek met  bewoners. Tilburg University monitort het proces en onderzoekt de effecten van de verschillen in aanpak in de wijken.

Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie en door de Provincie Noord-Brabant.

SMILE: energiebesparing in Hart van Brabant

Heeft u vragen over WoonConnect?

Wij staan u graag te woord

Of blijf op de hoogte van WoonConnect