Provincies en gemeenten

Ondersteund door het WoonConnect platform verduurzamen we de Nederlandse woningvoorraad in versneld tempo en werken we online samen aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Download de brochures

Een betere leefomgeving

De manier waarop we in Nederland wonen, kan nog zoveel beter. De digitale wereld van WoonConnect helpt ons om de Nederlandse woningvoorraad in versneld tempo te verduurzamen. WoonConnect is een online platform waarop mensen samen kunnen werken aan het verbeteren van woningen en gebouwen. Een betere leefomgeving voor iedereen.

Lees meer in onze brochures

Brochures Gemeenten.png

Grote besparingen volgens Fakton rapport

Onderzoek van Fakton wijst uit, dat toepassing van WoonConnect voor alle woningen in Nederland een besparing van 1,1 miljard euro per jaar oplevert bij een voorzichtig scenario. Voor de komende tien jaar zou dat een besparing van 13,45 miljard betekenen. Voor de overheid betekent dit vooral een flinke besparing op legeskosten, ontwikkelkosten en verduurzaming.

Download hier het integrale rapport van Fakton.

fakton provincies en gemeenten.jpg

Film: Het goede leven

Het Goede Leven begint thuis in Brabant. “We vliegen wel naar de maan, maar in het normale leven thuis en om het huis is nog niet zoveel veranderd ten opzichte van 100 jaar geleden. We moeten technologische innovaties gebruiken om het leven thuis duurzamer, veiliger en comfortabeler te maken.” aldus Aart Wijnen van WoonConnect. 

In een samenwerking met BrabantStad bouwen we aan 100.000 digitale woningen in 2020.

De kracht van WoonConnect voor overheden

Bewoners aan de knoppen

Wij helpen u met het creëren van draagvlak voor doelen op het gebied van energie en duurzaamheid. Direct inzicht in kosten, opbrengst én subsidie trekt menigeen over de streep. Via het platform geeft u bewoners een grotere rol in de ontwikkeling van hun eigen woonomgeving.

 

Bewoners-aan-de-knoppen.jpg

Digitaal in kaart

De exacte leefomgeving van uw burgers is digitaal in kaart gebracht. Hierdoor kunt u de kwaliteit en kwantiteit van de communicatie met inwoners verhogen en toch kosten besparen.

Digitaal in kaart.jpg

Bewoners raadplegen

Met de enqûetetool krijgt u inzicht in de leefwereld van de inwoners van uw gemeente. Het is een ‘thermometer’ die u op ieder moment informatie geeft over leefbaarheid in de wijken en wensen en klachten van bewoners.

6. Bewoners-raadplegen.jpg

De kracht van WoonConnect voor overheden

Energielabel op basis van juiste informatie

Bewoners en beheerders kunnen de huidige toestand van een woning zelf gemakkelijk invoeren in het interactieve 3D model. Op basis van de laatste gegevens berekent WoonConnect het energielabel van de woning. De software van WoonConnect is gecertificeerd en we kunnen definitieve labels afmelden.

Energielabel op basis van juiste informatie.jpg

Innovatief samenwerken

U bevordert innovatieve samenwerking. Bedrijfsleven en consument, gemeente en burger, hulp biedende en hulpbehoevende straatgenoot, ze vinden elkaar op dit platform en werken in grote en kleine projecten samen.

Innovatief-samenwerken.jpg

City Deal 'Naar een digitale woonomgeving'

De overheid steunt digitalisering van het Nederlands woningbestand via WoonConnect. De CityDeal 'Naar een digitale woonomgeving' is ondertekend door 5 Brabantse steden en 4 ministeries.

WoonConnect wordt op dit moment al gesteund/gebruikt door

Heeft u vragen over WoonConnect?

Wij staan u graag te woord

Of blijf op de hoogte van WoonConnect