Woningcorporaties

Is de renovatie van huurwoningen voor u een complex proces? Met WoonConnect beslist u zelf snel en efficiënt over de optimale aanpak.

Lees meer over Smart Twin!

Woningen digitaal in kaart

Met WoonConnect brengt u uw woningvoorraad digitaal in kaart. Alle benodigde informatie is gekoppeld aan de 3D woningmodellen.
Uit één bronbestand kunt u alle bedrijfsrelevante gegevens snel genereren. U communiceert eenvoudig met uw klanten en externe partijen. 


Lees meer in onze brochures

Brochures Woningcorporaties.jpg

Renoveren & verduurzamen in één model

In deze webinar laat Jeroen Semeijn de kracht van WoonConnect voor woningcorporaties zien.

Hij laat onder meer het volgende zien: beheer van de woningvoorraad, renovatiescenario's samenstellen en vergelijken,
inzicht in de kosten van een scenario en gevolgen voor MJOP, enquêtes bij huurders afnemen met WoonConnect, 
de huurdersomgeving en de energiebuddy.

 

De kracht van WoonConnect voor corporaties

Met WoonConnect biedt u uw huurders optimale keuzevrijheid en inspraak. Tegelijkertijd optimaliseert u interne processen en vergemakkelijkt u de samenwerking met externe partijen. U kunt heel goed met huurders en commerciële partijen communiceren, omdat iedereen in hetzelfde model werkt en ziet waar hij over praat. Medewerkers van uw corporatie krijgen meer inzicht in de belevingswereld en wensen van uw klanten, zonder dat ze daar extra tijd in hoeven te steken.

Renovatieplanning

De software ondersteunt u bij het maken van strategische keuzes, bij investeringen en in het beheer van de woningvoorraad. U kunt toekomstscenario’s samenstellen en evalueren. De scenario’s geven inzicht in prestaties, kosten, product, planning etc. Zo kan voor elk woonblok en zelfs voor elke individuele woning snel en efficiënt de optimale aanpak worden bepaald. 

Scenario's.jpg

Woonlasten op maat

Bewoners zien op de website direct wat de veranderingen opleveren en wat ze betekenen voor hun woonlasten. Als zij hun gezinssamenstelling en energiegebruik invullen, krijgen zij – volledig op maat – een nauwkeurige voorspelling van wat zij met hun gezin in hun specifieke woning aan energie gaan gebruiken na de renovatie en welke besparing dat oplevert ten opzichte van de huidige situatie. Zo worden zij op transparante wijze betrokken bij het proces en wordt draagvlak gecreëerd.

9.-Woonlasten-op-maat.jpg

Automatische documenten

U genereert snel bouwfysische berekeningen en de tekeningen die nodig zijn voor het verkrijgen van de bouwvergunning en de uitvoering. Ook de kostencalculatie en de werkomschrijving zijn beschikbaar. En zelfs het formulier voor de huurpunten wordt automatisch ingevuld. En uiteraard wordt ook een nieuwe EPA berekening geproduceerd!

09.jpg

Bewoners raadplegen

Doordat WoonConnect mogelijkheden bevat om vooraf aan bewoners te vragen hoe zij hun woning ervaren en welke verbeteringen zij graag zouden zien, kunnen scenario’s worden ontwikkeld die niet alleen passen binnen de doelstellingen van de corporatie, maar die ook aansluiten bij de behoeften van de bewoners.

Enquette.jpg

Video: WoonConnect voor corporaties

WoonConnect biedt een toekomstbestendige basis voor de core busines van corporaties: de woningen in relatie tot hun bewoners en hun omgeving. Het verbeteren en eenduidig maken van de workflow staat garant voor een significante verhoging van de werkvreugde van uw medewerkers en het woongenot van uw huurders!

 

Bekijk de video en zie wat WoonConnect voor u kan betekenen.

Grote besparingen voor de corporatiesector

Onderzoek van Fakton wijst uit, dat toepassing van WoonConnect voor alle woningen in Nederland een besparing van 1,1 miljard euro per jaar oplevert bij een voorzichtig scenario. Door woningcorporaties wordt onder andere bespaard op beheerkosten, onderhoudskosten en verbeterkosten.

Download hier het integrale rapport van Fakton.

fakton woningcorporaties.jpg

WoonConnect winnaar Digital Award 2017

Tijdens het event ‘De Digitale Corporatie’ zijn de winnaars bekendgemaakt van de CorporatieNL Digital Awards 2017.  De categorie ‘Meest Innovatieve Product’ is gewonnen door WoonConnect met het renovatie- en verduurzamingsproject in de wijk Malburgen-West van VHV Arnhem. Commercieel directeur Ramond Leenders ontving de award uit handen van juryvoorzitter Piet Klop. Lees meer ...

Nominatie Digital awards.jpg

City Deal 'Naar een digitale woonomgeving'

De overheid steunt digitalisering van het Nederlands woningbestand via WoonConnect. De CityDeal 'Naar een digitale woonomgeving' is ondertekend door 5 Brabantse steden en 4 ministeries.

Bezit in beeld

De intelligente woningcartotheek is een uitstekende basis voor het beheer van de woningvoorraad. Uw woningcartotheek blijft altijd actueel! Het is een ‘thermometer’ die op elk gewenst moment inzicht geeft in de technische conditie van uw bezit.

Woningen-digitaal-in-kaart.jpg

WoonConnect wordt op dit moment al gesteund/gebruikt door

Heeft u vragen over WoonConnect?

Wij staan u graag te woord

Of blijf op de hoogte van WoonConnect