SMILE: Duurzaam Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek gaat aan de slag met een grote uitdaging! Ze gaan energiegebruik terugdringen en meer energie duurzaam opwekken. Heeft u een sleutelkaart ontvangen? Ga naar smile.woonconnect.nl.

digitale sleutel.jpg (1)

Informatieavond

Begin december organiseerde gemeente Hilvarenbeek een zeer succesvolle bewonersavond over verduurzaming en de duurzame buurtactie.

Het was druk en de bezoekers waren zeer geïnteresseerd. Verschillende aanwezigen waren al aan de slag gegaan in hun digitale huis en reageerden spontaan en enthousiast!

Duurzame buurtactie

Voor bewoners die aan de slag willen met het verduurzamen van de woning, organiseert de gemeente Hilvarenbeek samen met het Regionaal Energieloket een 'groepsaankoop'. In het eerste kwartaal van 2020 krijgen zij de mogelijkheid om de verduurzamingsmaatregelen die het meeste geadviseerd zijn in de wijk gezamenlijk in te kopen.

Naar een duurzaam huis

De landelijke doelstelling is om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Dat klinkt nog ver weg, maar het betekent niet wat we nu niets hoeven te doen. Door goed te isoleren en andere besparende maatregelen te nemen, verkleinen we de energievraag van een woning. Daarbij wordt het comfort in huis beter en de energierekening gaat omlaag.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door

Informatieavond Duurzame buurtactie